Facebook
Pina Pina Coco
Ruitertraining

Houding, zit en balans

Het is fijn als ik de paarden kan helpen, maar nog fijner als ik de ruiter en het paard als combinatie verder kan helpen. Vanuit dit perspectief ben ik mij via cursussen gaan specialiseren op houding, zit en balans.

Wat ons op het paard houdt is simpelweg de zwaartekracht. De ideaal situatie zou zijn als je exact in je middelpunt zit en de zwaartekracht werkt recht op je in, dat je met zo min mogelijk spieractiviteit in balans kan blijven zitten. Dit is dan ook waar je met ruitertraining aan kan gaan werken. Hoe meer je in balans kan zitten zonder compensaties, hoe beter je zit en hoe beter je het paard kan helpen om ook in balans te lopen.

Ik geef geregeld clinics met oefenballen om zo bewustwording en ontspanning in te trainen en ook het trainen op de flexchair behoort tot de mogelijkheden. De flexchair is een kruk die op twee punten kan bewegen waardoor er een instabile kruk ontstaat. De kruk communiceert met een sensor met de computer en zo kan je ook zien wat er gebeurt als zit en beweegt. Als je dus op de flexchair zit moet je balans en stabiliteit houden om goed te blijven zitten en goed te kunnen bewegen.

Voor meer informatie over workshops, clinics en flexchair training kunt u contact met mij opnemen. Dit zijn tevens leuke activiteitem voor clubs/verenigingen om voor hun leden te organiseren.

 

Carlijn van Broekhoven