Facebook
Pina Pina Coco
Behandeling

Hoe ziet een behandeling eruit?

De behandeling

Als ik bij u op afspraak kom is het fijn als het paard droog en geborsteld klaar staat. Het paard mag op een plaats staan waar hij/zij het rustigste en comfortabelste staat.

Anamnese:
Dit is een vraag gesprek waarin we bespreken wat het probleem is en wat hier verder mee samen hangt.

Inspectie:
Allereerst zal ik in stand kijken hoe uw paard zich toont: bespiering, vacht, hoe staan de benen,
hoe houdt het paard zijn hoofd en staart enz. Daarna zal in stap gekeken worden hoe het paard beweegt: ritmisch,
gelijke passen, hoe beweegt het paard zijn hoofd? 

Onderzoek:
Er word gekeken naar de 3 systemen: bewegingsapparaat, visceraal en cranio-sacraal en wat het probleem dan is, zoals bijvoorbeeld mobiliteits vermindering, blokkades, spierproblematiek, orgaan betrokkenheid enz.

Behandeling:
Afhankelijk van wat er uit het onderzoek komt zal ik de gevonden stoornissen behandelen.
Dit gebeurt door manuele technieken met als doel evenwicht weer te herstellen en het zelfherstellend vermogen van het paardenlijf weer op gang te helpen. Tevens kan er, indien er een indicatie voor is, ook dry-needling worden toegepast.

Advies:
U krijgt advies over hoe nu verder na de behandeling en hoe training weer te hervatten

Effect behandeling

Een behandeling kan 4-6 weken na het behandelmoment nog doorwerken op het paard. Na een eerste behandeling kan het zijn dat het paard eerder slechter lijkt te zijn dan beter. Het paard moet nieuw lichaamsbesef krijgen en zal hier even de tijd voor nodig hebben. Symptomen als stijfheid, slaperigheid of juist heel erg actief kunnen een gevolg zijn van de behandeling.

Eerste dagen na de eerste behandeling

Na een eerste behandeling mag het paard liever een aantal dagen niet getraind worden. Het paard moet even rust krijgen om zich aan te passen aan zijn/haar ‘nieuwe’ lichaam. Het paard mag wel gewoon lekker de wei op of naar buiten, zodat het paard zelf kan bepalen of het wel of niet wil bewegen. Belangrijk is om de eerste dagen geen druk op het paard te leggen.

Eerste weken na de behandeling

Training kan weer rustig worden hervat. Het paard mag nog steeds wel problemen met bepaalde dingen hebben, maar het moet wel verbeterd zijn. Een stijgende lijn moet zichtbaar worden in de komende weken. Bij twijfel neem dan gerust contact met mij op.